Ukkieconcertjes

Muziek beleven, voelen, horen, zien, zingen en maken. Samen dansen, bewegen, spelen, experimenteren, ontdekken, oefenen, fantaseren en imiteren. Het leukste muzikale avontuur voor kinderen van 0 tot 4 jaar met ouders.

Nieuwsbrief oktober

In de zomervakantie had ik een literatuuronderzoek, ‘Musik im Vorschulalter’, op zak. Daarin stond een driehoek van de omgeving van het kind centraal. Deze bestaat uit de familie, de opvang/ peuterspeelzaal/ voorschool en de ‘uitjes.' In dit geval zijn de ‘uitjes’ muzieklessen, concerten of andere activiteiten die met muziek te maken hebben. Ik ben gaan nadenken over hoe ik de verbinding tussen mij als muziekdocent en de andere peilers in de driehoek kan versterken en uitbouwen.

De stappen die ik de komende tijd ga nemen om meer verbinding tot stand te brengen hebben betrekking op mijn bereikbaarheid en de informatie over ukkieconcertjes en muziek voor jonge kinderen in het algemeen, op internet. Als er vragen zijn ben ik altijd bereikbaar via info@ukkieconcertjes.nl.

Ik vind het bijvoorbeeld heel leuk om te horen dat je kind thuis een liedje zingt en dat je graag mee zou willen zingen maar het liedje niet kent. Dan maak ik een filmpje van het liedje, zodat jullie samen kunnen zingen. We gaan dit seizoen de liedjes en spelletjes op youtube uitbreiden. Links zullen op facebook en twitter staan. Facebook: Ukkieconcertjes @ukkieconcertjes en Twitter: Ukkieconcertjes @Ukkieconcertjes1.

Op de website www.ukkieconcertjes.nl zal ik de verbinding tussen onderzoeken in ontwikkelingspsychologie, taal- en motorische ontwikkeling en neurologie enerzijds en ons muziekprogramma verduidelijken.

Alle onderdelen van ukkieconcertjes krijgen filmpjes op youtube, de liedjes, de instrumentale muziek en de spelletjes met instrumenten van tutti timbri.

Na de herfstvakantie start een pilot voor 4 +, kleutermuziek. Kinderen die naar school gaan en willen doorgaan met muziek kunnen op woensdag om 15.00 naar De Nieuwe Regentes komen! Flyers komen snel!   

De komende tijd gaan we veel doen met de herfst, we zingen over regen, we stampen in plassen, we ritselen door bladeren en we verzamelen kastanjes, eikels en beukennootjes! Spillebeen komt langs en hij valt de hele tijd van zijn paddestoel. Overal zit geluid en muziek in, ik ga een bouwplan maken voor doorzichtige herfst schudkokers. In oktober is het weer kinderboekenweek, we gaan boeken verbinden met liedjes en spelletjes. We gaan natuurlijk heksensoep maken want het is Halloween en we gaan ontdekken wat we allemaal met ritmestokjes kunnen doen! Dolle pret! Volle maand : )

Tot snel

Irma (ukkieconcertjes)